17 ноември - Световния ден на недоносените деца. Грижи при недоносените деца в сезона на респираторно-синцитиалния вирус (RSV)

17.11.2021

всички събития

BG-4900/11.2021

Целта на събитието е да се отбележи Световният ден на недоносените деца и да се представят данни за недоносените деца в България. Така също и да се повиши обществената информираност по темата за преждевременно родените бебета и да се подобри информираността на родителите, които полагат грижи за своите недоносени деца.

Темата ще бъде представена от:

д-р Мария Калайджиева
Ст. м. с. Елена Борисова

 

Кратко представяне на лекторите:

Д-р Мария Калайджиева има две специалности, педиатрия и неонатология. От 1986 г. е неонатолог в СБАЛАГ „Майчин дом”, където е преминала през всички квалификационни степени - асистент, старши асистент и главен асистент. От април 2007 г. е част от екипа на д-р Масларска в Болница Токуда.

Ст. м. с. Елена Борисова, През 2005 г. придобива степен бакалавър – „Управление на здравните грижи” във ФОЗ към МУ-София, с придобита квалификация „Ръководител на здравните грижи и преподавател в медицински колеж.” Преди постъпването си в Болница Токуда е работила в Клиниката по Неонатология на Специализирана болница за активно лечение на детските болести.

Представената информация по време на събитието не трябва да се смята за персонален медицински съвет, нито за насочване към дадено лечение или диагноза. Винаги се консултирайте с Вашия лекар, ако изпитвате симптоми или, ако смятате, че Вашето дете проявява симптоми, които Ви безпокоят или имате въпроси относно Вашето лечение или лечението на Вашето дете.

 

 

Забележка:
Събитието Световен Ден на недоносените деца: Грижи при недоносените деца в сезона на респираторно-синцитиалния вирус (RSV) се организира от „АстраЗенека България“ ЕООД. За достъп до събитието не се изисква предварителна регистрация. Събитието ще бъде излъчвано на следния сайт www.azcare.bg, където може да гледате събитието. Събитието ще бъде записано, като записът от него ще бъде публично достъпен на здравния сайт www.azcare.bg в секция минали събития. С участието си в събитието Вие се съгласявате Организаторът да обработва Вашите лични данни за целите на извършвания видеозапис. Повече информация относно обработването и защитата на Вашите лични данни от Организатора можете да откриете в секция защита на лични данни на сайта: https://www.globalprivacy.astrazeneca.com/bg

 

Медицински специалист ли сте?

Тази страница и информацията в нея е предназначена само за медицински специалисти. За да продължите, моля потвърдете, че сте медицински специалист.