Сърдечна недостатъчност

Приблизително 64 милиона души в световен мащаб страдат от сърдечна недостатъчност. Това заболяване е толкова животозастрашаващо, колкото някои от най-честите видове рак, като например рака на гърдата, но за него няма толкова информация и разбиране, колкото за тези заболявания.

Сърдечната недостатъчност е по-малко известно заболяване, което остава силно неразбрано. Може да бъде трудно за разпознаване, тъй като признаците на заболяването може да са подобни на други състояния. Някои хора могат да имат симптоми, без да осъзнават, че могат да са сигнал за сърдечна недостатъчност. Или предполагат, че симптомите са естествена част от остаряването.


Материалът е предназначен да допълни информацията, която получавате от Вашия  лекар и никога не трябва да се смята за персонален медицински съвет. Винаги се консултирайте с Вашия лекар при въпроси за Вашето здраве.

BG-3714/03.2021

Медицински специалист ли сте?

Тази страница и информацията в нея е предназначена само за медицински специалисти. За да продължите, моля потвърдете, че сте медицински специалист.